Felkészülés
Az otthonlétek nagyon hasznosak számomra, ha nem tudom, mi tévő legyek, ha úgy érzem, elakadtam. Kijózanító erővel hatott rám most is, és az érzés, hogy változtatnom kell, és ennek most van itt az ideje, a cselekedni akarás kellemes, belülről felburjánzó érzésével párosult. Sok gondolatot, akciótervet táplált belém az egészen apróktól a nagy volumenű, hosszútávú tervekig, s mert elérkezettnek láttam az időt, az egyiknek hazaérve neki is álltam.
Főztem egy anyagcsereserkentő teát és a már korábban megvett chia magból, kókusztejből és mangóból - amelyek méltatlanul az ablakban heverve várták jobb sorsukat - némi netes kutakodást követően chia pudingot készítettem. Az ötlet eredetileg onnan jött, hogy a munkahelyemen egy lengyel kolléganőm rengeteg áradozott róla, hogy az ottani mangós-maracujás chia puding mennyire jó, én pedig egyik reggel teljes ötlettelenségemben végül magam is vettem egyet, s töredelmesen be kell vallanom, hogy a rabja lettem frankón. Utána el-elábrándoztam, hogy ez így finom és meg kellene próbálni otthon is, de úgyseleszolyan, de aztán csak meg kellene próbálni, ááánemleszolyan, de, de, de, azért a poén kedvéért ki kellene próbálni... na és ennek az egyébként több hetes belső vívódásnak az eredményeként landoltak a fent felsoroltak az ablakban, de még idő kellett, amíg hozzáfogtam vállalkozásomhoz.
Ami érdekelt, az a mag-tej arány, végül is 2 evőkanál maghoz (amit egyre fogok csökkenteni) adtam 2,5 dl kókusztejet, meglátjuk, a kis magocskáknak erről mi lesz a véleménye (ezt is később a csökkentett magmennyiséghez fogom igazítani). A mangóm ennyi idő alatt teljesen megért, így könnyedén pürésítettem, de maracujám nincs, valami viszont kellett, hogy legyen egy kis sava, mert a mangó magában nagyon kis semleges, édes szósz lett. Így kikaptam egy fél lime-ot a hűtőből és abból facsargattam a pürémbe folyamatosan, amíg meg nem kaptam a kívánt ízt.
Lezárható dobozkákat vettem elő, mindegyik aljára került 2 evőkanál püré, a tetejére pedig a tejjel elkevert mag, s lezárva betettem őket a hűtőbe, holnaptól jönnek velem apránként dolgozni. Marha kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, de jó lenne, ha bejönne, mert rettenetesen unom a joghurtot reggelire, még friss gyümölccsel felváltva is, mást viszont nem nagyon tudok enni reggeli/tízórai gyanánt, szóval nagyon sokat várok tőle.
Gondoltam arra is, hogy elkezdek különféle hüvelyesekből salátákat keverni, akár előre elkészítve is (nem akarok nagyképű lenni, de a tonhalas babsalátám elég jó cucc), és ezeket is hordhatnám felváltva a joghurtokkal, friss gyümölcsökkel és salátákkal, na meg persze a chia pudingommal, ha nem lesz zsákutca.
Höh. Ideje megszörfölni az ötlethullámot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése