The Single Girl's Weekend

Ez a nyár talán a legszebb, amihez szerencsém volt. Telis-tele volt kalanddal, ízzel, szenvedéllyel. És nem csak akkor, amikor volt kivel/kikkel töltenem, akkor is, mikor egyedül feküdtem hason az ágyamon, amíg a tévében háttérzajként a Food Network vagy az MTV ment, hétvége volt, takarítás után, még mindig pizsiben, egy pohár borral, a cigi füstje könnyen szállt és nem számított semmi.

Egy ilyen hétvégén született meg az alábbi recept.

Nem akartam semmit. És nem eszek meg semmit hús nélkül. De csak úgy lófráltam a ligetvárosi Sparban és nem tudtam, mit akarok, de akkor rájöttem, hogy tejszínes tésztát, gombával, aromával, és nem, nem baconnel, csirkehússal sem, de ha húst nem is, az most talán nem is baj.

This is a big world, this is a big city. And even if I'm all alone, I feel so goddamn fine and complete.

A rend bennem kezdődik, és ha körülöttem rend van, az ugyanúgy visszahat rám. És a lakás körülöttem olyan rendben volt. Én teremtettem.

The Single Girl's Weekend (Tejszínes-gombás tészta)

- 6 fészek tagliatelle
- 5-6 gerezd fokhagyma (ha nagyok és dundik, 3-4)
- egy kisebb gally morzsolt rozmaring
- egy nagyobb gally morzsolt kakukkfű
- 1 teáskanál petrezselyem zöld
- 1 teáskanál majoranna
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint + só a tészta főzéshez
- 2 ek. olívaolaj
- 200 ml tejszín
- 2 dl száraz fehér bor
- 6-8 fej barna csiperke (ha nagyobb a kalapjuk, 4-6 elég)
- 40 dkg nagylukú sajt (pannónia, vagy bármilyen félkemény, édeskésebb fajta)

A tészta főző vizét 2 csipet sóval felrakjuk, ha felforrt, a tésztát al dentére főzzük. Eközben pár csepp olívaolajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, petrezselymet, majorannát, kakukkfüvet, rozmaringot. Apránként megpirítjuk rajta a vékonyra szeletelt gombát, ügyelve, hogy tényleg piruljon - ne tömjük tele a serpenyőt, mert a gomba levet ereszt, és az egész főni fog a levén, mi pedig most nem ezt keressük. Ha kell, apránként adagoljuk, de folyamatosan leszedjük, ügyelve, hogy ne égjen - ha kell, az olajat időnként pótoljuk. Ha kiszedtünk mindent, ugyanabban a serpenyőben könnyű mártást főzünk a tejszínből, a borból, 15 dkg reszelt nagylukú sajtból és a tészta főzőlevéből (mennyisége a mártás sűrűségétől függ - érdemes hígabbra hagyni, mert a tészta sokat felvesz majd), majd beledobjuk először a pirított gombát és fűszereket, végül a tésztát. 
Reszelt sajttal tálaljuk, frissen.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

The One who Dared

Kör kettes, Szív királynő

#1 Faith